Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2020

У прокуратурі обговорили результати роботи щодо виконання покладених функцій у поточному році

  

Під головуванням прокурора області Андрія Парусова 11 серпня 2020 року у прокуратурі Чернігівської області обговорили результати роботи та вплив на забезпечення законності у регіоні.

Нарада відбулася за участі заступників прокурора області, керівників структурних підрозділів та керівництва місцевих прокуратур.

Відкриваючи захід, Андрій Парусов відзначив, що завдяки комплексу вжитих координаційних та наглядових заходів органами прокуратури області у поточному році підвищено ефективність покладених на відомство функцій та завдань.

Так, прокуратурою направлено до суду 1546 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, розслідуваних правоохоронними органами області.

За результатами підтримання прокурорами обвинувачення у суді засуджено 1056 осіб.

Зокрема, за принципової позиції прокурорів у поточному році  набрали законної сили вироки стосовно 6 правоохоронців з призначенням покарання у виді реального позбавлення волі за вчинення корупційних кримінальних правопорушень.

Також відмічено, що завдяки скоординованим прокурорами заходам правоохоронцями викрито 4 організовані злочинні групи, у тому числі у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, зайняття гральним бізнесом, проти власності та громадської безпеки.

«За кількістю задоволених позовів прокурорів, органи прокуратури Чернігівщини вже другий рік поспіль гідно займають перше місце у державі»  –  констатовано на нараді.

Результати підведення підсумків втілено у відповідному рішенні та для підвищення ефективності прокурорської діяльності на окремих напрямах визначено конкретні заходи.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1195