Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2020

Ювенальними прокурорами ініційовано оформлення органами місцевого самоврядування права власності на приміщення закладів освіти та правовстановлюючих документів на земельні ділянки під ними

  

Чернігівським окружним адміністративним судом відкрито провадження за заявленим позовом керівника Ніжинської місцевої прокуратури.

У позові прокуратура вимагає визнати протиправною бездіяльність Управління освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту однієї з селищних рад Чернігівщини та зобов’язати її вжити заходів до оформлення права власності на будівлі і споруди закладу освіти загальною площею 2241 кв. м., а також правовстановлюючих документів на земельну ділянку під ними площею 3,5 га орієнтовною вартістю понад 1,7 млн грн.

Як встановлено прокурором, відповідачем тривалий час не вживалися заходи щодо оформлення документів на будівлі навчального закладу та земельну ділянку, на якій вони розташовані.

Враховуючи, що використання таких об’єктів здійснюється із порушенням вимог чинного законодавства, а відсутність правовстановлюючих документів створює передумови для зловживань під час розпорядження ними, прокурором прийнято рішення про необхідність вжиття заходів представницького реагування.

Довідково: в поточному році на упередження зазначених порушень ювенальними прокурорами направлено до суду             7 позовів вказаної категорії. Під час розгляду судом 2 позовних заяв органів прокуратури відповідачем одразу зареєстровано право власності на приміщення двох закладів освіти.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1106