Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2020

Прокурор області повідомив адвокату про підозру у вчиненні корупційного злочину

  

Прокурор Чернігівської області Андрій Парусов повідомив директору державного підприємства, який є адвокатом, про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, директор підприємства вимагав та отримав отримав від керівника приватної юридичної особи неправомірну вигоду у сумі 15 тисяч гривень за продовження строку дії договору про надання послуг зі зберігання майна.

Обумовлену неправомірну вигоду посадовець одержав на банківську картку, реквізити якої повідомив стороні договору під час однієї із зустрічей.

Фігуранта затримано правоохоронцями у порядку ст. 208 КПК України, наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Розслідування за вказаним фактом триває, вирішуються питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: відповідно до пункту 1 частини 1 ст. 481 Кримінального процесуального кодексу України повідомлення про підозру адвокатам здійснюється виключно Генеральним прокурором, його заступником, керівником регіональної прокуратури в межах його повноважень.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1077