Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2020

Прокуратура домоглася призначення реальної міри покарання за спробу контрабанди майже 400 грамів канабісу

  

Чернігівський апеляційний суд за скаргою прокурора скасував вирок Городнянського районного суду області та ухвалив новий, яким обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України, засудив до 3 років позбавлення волі.

Так, суд першої інстанції визнав громадянина України винним у  незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні без мети збуту майже 400 грамів особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, який у подальшому обвинувачений намагався перемістити через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. При цьому суд звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання з випробуванням.

Не погодившись із цим прокуратурою Чернігівської області подано апеляційну скаргу. Під час її розгляду в Чернігівському апеляційному суді прокурором доведено, що призначене покарання не відповідає тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, а тому лише реальне відбуття покарання у місцях несвободи сприятиме виправленню засудженого, а також запобіганню вчиненню ним нових злочинів.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1008