Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2020

За принципової позиції прокурора Чернігівським апеляційним судом залишено в силі вирок стосовно громадянина Литовської Республіки, якого засуджено до 10 років позбавлення волі за контрабанду героїну, морфіну, кодеїну та концентрату макової соломи

  

Чернігівський апеляційний суд залишив в силі вирок колегії Чернігівського районного суду стосовно іноземця, який у травні 2018 року, прямуючи з Російської Федерації до України, перемістив через митний кордон України особливо небезпечні наркотичні засоби: понад 3 кг героїну, майже по 1 кг макової соломи та кодеїну, близько 3 кг морфіну. Заборонені речовини зловмисник перевозив у спеціально обладнаному тайнику автомобіля «BMW».
У ході апеляційного судового розгляду прокурором спростовано усі доводи захисника обвинуваченого, яким оскаржувався вирок суду першої інстанції та ще раз підтверджено наявність беззаперечних доказів винуватості особи у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України.
Відтак, призначене особі покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна залишено без змін.
Вирок набрав законної сили.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 1015