Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

Під процесуальним керівництвом прокуратури УСБУ в області викрито керівника комунального лісогосподарського підприємства, який одержав 70 тисяч гривень хабара за відпуск лісопродукції

  

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області співробітниками СБУ 31 серпня 2020 року викрито керівника комунального агролісогосподарського підприємства під час одержання неправомірної вигоди.

За даними слідства, посадовець отримав від підприємця 70 тисяч гривень за безперешкодний відпуск лісу кругляку породи дуб. При цьому керівник підприємства за особисту винагороду зобов’язався продати 17 кубічних метрів лісу значно вищої якості, а головне – за  «привабливою» ціною, яка відрізняється від справжньої вартості деревини.

Безпосередньо після отримання коштів фігуранта затримано у порядку ст. 208 КПК України. Також правоохоронцями вилучено предмет отриманої ним «винагороди».

Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Окрім того, у кримінальному провадженні досліджуються докази на предмет отримання хабара за попередньою змовою групою осіб, а також  розтрати майна агролісогосподарського підприємства.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
                                                 

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1033