Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2020

Органами прокуратури області забезпечено ефективну реалізацію представницьких повноважень щодо захисту інтересів держави у сфері бюджетних правовідносин

  

 З метою захисту та поновлення інтересів держави при використанні бюджетних коштів, спрямованих на закупівлю товарів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) органами прокуратури області проведено відповідні вивчення дотримання вимог законодавства з цих питань.

За результатами проведеної роботи встановлено, що усупереч вимогам Податкового кодексу України при здійсненні закупівель окремими закладами охорони здоров’я та установами області у вартість товару включався та, відповідно, сплачувався за рахунок бюджетних коштів податок на додану вартість.

На усунення порушень подано 10 позовів до суду про повернення до бюджету майже 350 тисяч гривень, з яких за 5 позовами близько 215 тисяч гривень вже реально відшкодовано. Решта позовів вказаної категорії перебуває на розгляді судів. 

Крім того, під час проведених вивчень встановлено факти проведення закупівель медичних засобів вище ринкових цін, на що органи прокуратури реагували заходами кримінально-правового характеру. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про три кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), де сума закуплених товарів складає майже 200 тисяч гривень.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1044