Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2020

Керівнику комунального лісогосподарського підприємства, який одержав 70 тисяч гривень хабара за відпуск лісопродукції, повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід

  

Прокуратурою Чернігівської області повідомлено про підозру керівнику комунального агролісогосподарського підприємства у одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Деснянським районним судом міста Чернігова підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту. Проте таке рішення суду оскаржується прокуратурою в апеляційній інстанції, оскільки перед судом прокурори клопотали застосувати до фігуранта запобіжний захід у виді тримання під вартою.

За даними слідства, посадовець отримав від підприємця 70 тисяч гривень за безперешкодний відпуск лісу кругляку породи дуб. При цьому керівник підприємства за особисту винагороду зобов’язався продати 17 кубів лісу значно вищої якості, а головне – за  «привабливою» ціною, яка відрізняється від справжньої вартості деревини.

Нагадаємо, директора лісгоспу викрито на хабарі Управлінням СБУ у Чернігівській області 31 серпня 2020 року.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1044