Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2020

Під процесуальним керівництвом прокуратури поліція розслідує обставини вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів у Куликівському районі (ФОТО)

  

Під  процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури у домоволодінні мешканця Куликівського району поліцією виявлено наркотики орієнтовною вартістю 1 мільйон гривень. Обшук будинку проведено правоохоронцями 15-16 вересня 2020 року на підставі ухвали районного суду.

Під час санкціонованого заходу встановлено, що одну із кімнат житлового будинку чоловік пристосував для вирощування коноплі. Обладнав її системою вентиляції, спеціальним освітленням та лампами обігріву. Також вирощування елітного сорту цього наркотичного засобу здійснював на присадибній ділянці та у спеціально обладнаній теплиці. За результатами обшуку правоохоронці вилучили понад 100 рослин.

В будинку та прибудинкових спорудах виявили 60 грамів порошкоподібної речовини білого кольору, схожої на амфетамін, понад 50 пігулок екстазі, 15 кг насіння коноплі, півлітра екстракту канабісу,10 кг подрібненої речовини рослинного походження, схожої на марихуану.

Також знайдено 40 зіп-пакетиків, які місцевий мешканець ймовірно збирався використати для фасування наркотичних засобів, а також незареєстровану гладкоствольну рушницю та набої до неї.

За вказаними фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліцією розслідуються обставини вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 310, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Нагляд за дотриманням законів під час проведення досудового розслідування забезпечується прокурорами Чернігівської місцевої прокуратури.

Вилучені наркотичні речовини направлено для проведення відповідної експертизи.
  

 Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної поокуратури

кількість переглядів: 1120