Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2020

Оборудки із землею: прокуратура відстояла позицію щодо повернення земель сільськогосподарського призначення у суді

  

Північним апеляційним господарським судом залишено без змін рішення судів першої інстанції, якими задоволено два позови обласної прокуратури про витребування із незаконного володіння 4 га землі вартістю 600 тисяч гривень, що розташовані на території Київської області.

У суді прокурорами доведено, що фізичні особи, які залучені до участі у справах як треті особи, у минулих роках скористались правом на безоплатну приватизацію земель для ведення особистого селянського господарства на території Чернігівської області. Проте, звертаючись до  Головного управління Держгеокадастру у Київській області із заявами про виділення землі, вказаний факт приховали. Як результат, повторно отримали нові земельні ділянки у власність безкоштовно та відразу ж відчужила на користь одного і того ж фермерського господарства.

Відтак, за втручання прокурора, 4 га землі будуть повернуті у розпорядження держави.

Примітка: позови заявлені в інтересах держави в особі Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру до Головного управління Держгеокадастру у Київській області та фермерського господарства із залученням третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 997