Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2020

За втручання прокурорів бюджет поповниться на майже півмільйона гривень

  

Завдяки системній роботі органів прокуратури, яка у тому числі спрямована на стягнення коштів до бюджету, лише за останній тиждень, Господарським судом Чернігівської області задоволено три позови місцевих прокурорів про стягнення з осіб, які порушили вимоги Закону України «Про автомобільний транспорт», 130 тисяч гривень.

Стягнуті кошти – це штрафні санкції, які нараховані до сплати за перевищення водіями транспортних засобів нормативних вагових параметрів, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт», під час перевезення ними небезпечних, великогабаритних і великовагових вантажів автомобільними дорогами загального користування.

Однак, у добровільному порядку штрафники відмовилися  сплачувати відповідні кошти. Вказане стало підставою для звернення прокурорами до суду з відповідними заявами.

Загалом, упродовж поточного року судами задоволено 17 позовів прокурора зазначеної категорії на суму понад 450 тисяч гривень.

Довідково: відповідно до ст. 3 Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», плата за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, зараховується до державного дорожнього фонду, утвореного у складі спеціального фонду Державного бюджету України, з якого фінансуються видатки на виконання робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1057