Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2020

Прокуратурою спільно з податківцями викрито масштабну схему заниження податкових платежів

  

Під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури слідчим управлінням Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області здійснюється розслідування кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати  податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, фігурантами справи організовано масштабну схему заниження податкових платежів та конвертації грошових коштів у готівку.

У ході проведення розслідування, на підставі ухвал суду, 23 вересня 2020 року, слідчими за участі прокурорів та оперативних співробітників проведено 11 обшуків в банківській установі, офісних та житлових приміщеннях, а також транспортних засобах осіб, причетних до незаконної діяльності, пов’язаної з організацією центру мінімізації податків.

За їх результатами вилучено фінансово-господарські документи, чорнові записи, печатки підприємств та фізичних осіб-підприємців, грошові кошти на суму понад 32 тис доларів США та майже 1,5 млн гривень.

Одночасно, накладено арешти на грошові кошти на рахунках учасників вказаних «оборудок», на суму понад 4,5 млн грн.

Досудове розслідування триває. За попередніми підрахунками сума заподіяних державі збитків складає понад 16 млн гривень.


                                                                   

                                                        

Пресслужба Чернігівської обласної  прокуратури    

кількість переглядів: 1070