Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом вимагання у місцевого підприємця півмільйона гривень

  

Чернігівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох уродженців Вірменії за фактом вимагання ними грошових коштів, поєднаного з погрозою вбивства, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, обвинувачені вимагали у місцевого підприємця півмільйона гривень. Такі дії зловмисників супроводжувалися погрозами вбивства та примусового відчуження особистого майна бізнесмена.

Як результат, у травні 2020 року,  потерпілий, реально сприймаючи погрози фігурантів, передав їм 30 тисяч гривень в якості частини від повної суми вимагання. Під час одержання особами вказаної суми їх затримано правоохоронцями.

Операція  з документування злочину та затримання обвинувачених проводилася за координуючої ролі прокурорів працівниками управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР Нацполіції України, слідчими обласної поліції за підтримки спецпідрозділу КОРД.

Справа ж слухатиметься в Новозаводському районному суді міста  Чернігова. Публічне обвинувачення підтримуватимуть обласні прокурори.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 977