Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2020

Розслідування факту закінченого замаху на контрабанду 17 грамів амфетаміну здійснюється під процесуальним керівництвом обласної прокуратури

  

Під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури  слідчим відділом УСБУ в області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом закінченого замаху на контрабанду психотропної речовини (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 305 КК України).

За даними слідства, 29 вересня 2020 року під час прикордонно-митного огляду в пункті пропуску «Нові Яриловичі» Північної митниці ДФС встановлено мешканця Чернігівської області, який незаконно намагався перемістити через митний кордон на територію Республіки Білорусь  речовину білого кольору, схожу на амфетамін, вагою  приблизно 17 грамів. З метою приховання від митного контролю чоловік  помістив її у хлібобулочний виріб (батон).

У ході огляду місця події слідчо-оперативною групою УСБУ в Чернігівській області психотропну речовину вилучено з метою проведення відповідної експертизи.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1054