Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2020

Під головуванням керівника Чернігівської обласної прокуратури проведено нараду щодо першочергових завдань в умовах виборчого процесу

  

Сьогодні, 1 жовтня, керівником обласної прокуратури Сергієм Василиною, у режимі відеоконференцзв’язку, проведено нараду з керівниками місцевих прокуратур щодо першочергових завдань органів прокуратури в умовах виборчого процесу.

«Додержання та забезпечення конституційних прав громадян під час проведення виборів є запорукою додержання законності відповідно до міжнародних та європейських стандартів» - зауважив керівник обласної прокуратури.

Загалом, на нараді було зосереджено увагу на тому, що у ході виборчого процесу органи прокуратури мають діяти відповідно до визначених Законом засад її діяльності, зокрема законності, об’єктивності, неупередженості, а також політичної нейтральності та неприпустимості незаконного втручання в діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади.

Мають бути виключені  випадки будь-якої участі прокурорів у проведенні передвиборної агітації та втягування працівників прокуратури у політичні процеси.

Окрім того, обговорено стан досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, пов’язаних з місцевими виборами.

Відмічено, що наказом керівника Чернігівської обласної прокуратури створено робочу групу з числа працівників прокуратури. Відповідно до цього наказу, про усі факти порушення виборчого законодавства місцеві прокурори  мають невідкладно інформувати керівника групи та особисто очільника обласної прокуратури.

Довідково для громадян:


Постановою Верховної Ради України «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році» від 15 липня цього року № 795,  чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів призначено на неділю 25 жовтня 2020 року.

Постановою Центральної виборчої комісії від 14 серпня поточного року №176 на цей же день призначено перші вибори депутатів районних рад.

Постановою Центральної виборчої комісії від 5 червня 2020 року № 99 на цю ж дату призначено проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 208.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1125