Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2020

За апеляційною скаргою прокурора обвинуваченого засуджено до реальної міри покарання

  

Чернігівський апеляційний суд задовольнив скаргу процесуального прокурора, в якій він просив скасувати вирок районного суду в частині призначеного засудженому покарання у зв’язку з його м’якістю та ухвалити новий вирок, яким визначене для чоловіка покарання посилити.

Встановлено, що 9 липня 2020 року Чернігівський районний суд області ухвалив вирок, яким засудив обвинуваченого за скоєне кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, до 3 років 2 місяців позбавлення волі, при цьому, звільнивши особу від його відбування з встановленням іспитового строку.

Не погоджуючись з такою позицією прокурор звернувся до суду з апеляційною скаргою, в якій вказав, що призначене покарання має бути необхідним і достатнім для виправлення особи, а також запобігання вчинення нею нових злочинів, а також відповідати ступеню тяжкості вчиненого злочину.

Тож в суді апеляційної інстанції держобвинувачем доведено, що колишньому військовослужбовцю, який обґрунтовано обвинувачувався прокуратурою у збуті без передбаченого законом дозволу понад 600 патронів до вогнепальної зброї, має бути призначено покарання, пов’язане з його реальним відбуттям у місцях несвободи.

Відтак, чоловіка засуджено до 3 років позбавлення волі.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 971