Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2020

Заступник керівника обласної прокуратури та представники Офісу Омбудсмана відвідали Менську виправну колонію № 91

  

З метою забезпечення координації спільної діяльності заступник керівника обласної прокуратури Грюк В.В. та регіональні представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Жмака І.М. та    Лепеха А.Г. 29.10.2020 відвідали державну установу «Менська виправна колонія (№ 91)».

Під час спільного заходу здійснено обхід території, виробничих, житлових приміщень, медичної частини та їдальні установи.

Особливу увагу, з настанням опалюваного сезону, приділено стану матеріально-побутового забезпечення, харчування в’язнів, відповідності порядку тримання засуджених вимогам нормативно-правових актів.

За результатами відвідування проведено спільний прийом засуджених, яким надано роз’яснення законодавства, отримано звернення за якими проводитимуться перевірки.

Питання захисту конституційних прав осіб, застосування до громадян примусових заходів, поновлення прав осіб є спільним для органів прокуратури та Омбудсмана і проведення спільних заходів сприяє покращенню стану законності в місцях несвободи.
    
Довідково: Генеральним прокурором та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини 01.07.2020 укладено Меморандум про співпрацю, спрямовану на запобігання вчиненню, виявлення та припинення порушень прав і свобод людини в діяльності правоохоронних органів, запобігання катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1003