Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2020

У Чернігівській обласній прокуратурі відбувся семінар з питань організації розгляду звернень, запитів та особистого прийому

  

У Чернігівській обласній прокуратурі 30 жовтня 2020 року проведено у режимі відеоконференції навчальний семінар на тему: «Новели, особливості та проблемні питання практичного застосування порядку розгляду звернень і запитів, особистого прийому та забезпечення доступу до публічної інформації».

Захід відбувся за участю працівників Чернігівської обласної прокуратури, керівників місцевих прокуратур, їх заступників та прокурорів.

Відкрив семінар заступник керівника обласної прокуратури Андрій Никифорук, який наголосив на необхідності належної організації роботи з розгляду звернень та запитів громадян і юридичних осіб як одного із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури. Зазначив, що на прокурорів покладається велика відповідальність за якість, повноту та неупередженість розгляду заяв з питань, які належать до їх компетенції, з метою поновлення  порушених інтересів держави та захисту прав громадян.

Начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури Алла Мельниченко акцентувала увагу на основних вимогах законодавства та новелах в  організаційно – розпорядчих документах Офісу Генерального прокурора на вказаному напрямі.

Також під час заходу учасники обговорили засади організації особистого прийому громадян в органах прокуратури, порядок здійснення цієї роботи, зокрема у місцевих прокуратурах, особливості розгляду депутатських звернень та інше.  

                                                                                                                                                                                Виконувач обов’язків начальника відділу ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи обласної прокуратури Оксана Калітник поінформувала про особливості обліку заяв та скарг у відповідному програмному забезпеченні.

Начальник відділу документального забезпечення обласної прокуратури Любов Стельмах зупинилась на питаннях, пов’язаних із належним документуванням роботи зі зверненнями.

По завершенню семінару працівники обласної та місцевих прокуратур обмінялися досвідом та проблемними питаннями, які можуть виникати під час роботи прокурора зі зверненнями громадян.

Підводячи підсумки, заступник керівника Чернігівської обласної прокуратури Андрій Никифорук вказав на застосування прокурорами індивідуального підходу при вирішенні кожного звернення, надання кваліфікованих роз’яснень, а у випадку встановлення порушень – прийняття рішень, спрямованих на поновлення прав громадян.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1087