Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2020

Працівнику поліції повідомлено про підозру у вчиненні службового підроблення

  

За  принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури 30.10.2020 слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомлено про підозру поліцейському патрульної поліції у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України – службове підроблення.

Під час розслідування встановлено, що в вересні минулого року патрульний склав на особу  з ознаками інвалідності протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, нібито за керування особою у стані алкогольного сп’яніння транспортним засобом та подальшу відмову від проходження медичного освідування на стан алкогольного сп’яніння.

Проте з’ясовано, що чоловік, на якого складено адміністративний протокол, є інвалідом другої групи, у власності та користуванні будь-яких транспортних засобів не має та ніколи не отримував посвідчення водія. У день складання на нього протоколу транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння не керував.

Крім того, поліцейським до протоколу були внесені завідомо неправдиві відомості і про свідків, у присутності яких особа нібито відмовилася від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння, а офіційний документ свідки не підписували.

Наразі досудове розслідування триває.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 834