Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2020

Керівник Чернігівської обласної прокуратури відвідав державну установу «Новгород-Сіверська установа виконання покарань (№ 31)»

  

Керівник Чернігівської обласної прокуратури Василина С.О. 03.11.2020 відвідав державну установу «Новгород-Сіверська установа виконання покарань (№ 31)», перевірив умови, в яких тримаються в’язні, стан дотримання їх конституційних прав

У рамках заходу проведено ознайомлення з роботою медичної частини, їдальні, умовами, які створені для засуджених, залишених для господарського обслуговування. Особливу увагу звернуто на умови тримання в’язнів, їх матеріально-побутове забезпечення, а також  стан додержання законодавства про охорону здоров’я.

За результатами відвідування установи наголошено на необхідності приділення її адміністрацією належної уваги додержанню вимог кримінально-виконавчого законодавства та законодавства про попереднє ув’язнення щодо прав та обов’язків в’язнів, а також вказано на необхідність вжиття додаткових заходів щодо недопущення поширення захворювання, спричиненого «COVID-19».

Довідково: державна установа «Новгород-Сіверська установа виконання покарань (№ 31)» - установа максимального рівня безпеки в якій функціонують
сектор максимального рівня безпеки для тримання чоловіків засуджених до довічного позбавлення волі, дільниця слідчого ізолятора, арештний дім.

Наразі в установі відбувають покарання 75 засуджених до довічного позбавлення волі, 21 – до арешту, 16 осіб тримаються у дільниці слідчого ізолятора.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 910