Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2020

За втручання прокуратури у розпорядження громади повернуться 6 га земель сільгоспугідь, що вибули в приватну власність внаслідок корупційного правопорушення

  

Чернігівська обласна прокуратура звернулася з позовом до суду щодо визнання недійсними рішень однієї із сільських рад Ріпкинського району, якими передано у приватну власність депутатці цієї ж ради та її близьким родичам 6 га земель сільськогосподарського призначення.

Як установлено прокурорами, у голосуванні за вказані проєкти рішень у липні 2019 року взяла  участь і сама депутатка, проголосувавши як про надання ділянки собі, так і своїм близьким родичам.

За неповідомлення про наявність та голосування в умовах реального конфлікту інтересів зазначену особу у липні 2020 року притягнуто до адміністративної відповідальності за скоєння корупційного правопорушення.

Усвідомлюючи обґрунтованість позовних вимог, органом місцевого самоврядування самостійно скасовано 18.09.2020 рішення про передачу ділянок, на підставі чого до  Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 20.10.2020 внесено відповідні відомості.

Враховуючи добровільне усунення відповідачами порушень, судом за клопотанням прокурора ухвалою від 03.11.2020 закрито провадження у справі.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1013