Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2020

Поліцейський постане перед судом за службове підроблення

  

Чернігівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського сектору реагування одного із районних відділів патрульної поліції, за фактом вчинення  ним службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України ).

Під час розслідування встановлено, що правоохоронець з метою штучного нарощування показників своєї роботи з виявлення  адміністративних правопорушень на транспорті, підробив протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, немовби за керування особою у стані алкогольного сп’яніння транспортним засобом та подальшу відмову від проходження медичного освідування на стан алкогольного сп’яніння.

При цьому, вищезазначеної події адміністративного правопорушення насправді не було.

Окрім того, поліцейським до протоколу внесені завідомо неправдиві відомості  і про свідків, у присутності яких особа нібито відмовилася від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння. У протоколі також зазначені дані про свідка, жінку, котра взагалі  в цей час перебувала в пологовому відділенні лікарні.

Відтак обвинувачений намагався безпідставно притягнути особу до адміністративної відповідальності.

Тепер працівник поліції сам постане перед судом за скоєне.

Довідково:   відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 883