Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2020

За вимагання та отримання неправомірної вигоди затримано голову однієї з селищних рад області

  

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області та  Управлінням стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР Нацполіції України викрито на хабарі чинного голову однієї із селищних рад Прилуцького району.

За даними слідства, селищний голова вимагав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів США за підписання та видачу рішення про надання дозволу на виготовлення проєктної документації на земельну ділянку.

Варто зазначити, що вказана особа балотувалася на керівника громади на останніх місцевих виборах, однак не була обрана, відтак строк її повноважень вже незабаром припиниться.

Під час отримання грошових коштів у сумі 500 доларів посадовця затримано правоохоронцями. Усвідомивши факт викриття вчиненого злочину, чоловік намагався позбутися незаконної винагороди.

Наразі вирішується питання про повідомлення особі про підозру та застосування до нього запобіжного заходу. За вказаним фактом поліцією здійснюється досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Слідчі дії, спрямовані на збирання доказів протиправної діяльності, тривають.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1119