Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2020

Прокуратура у судовому порядку домоглася скасування рішення та договору оренди, якими неправомірно передано в оренду 45 га землі вартістю близько 600 тис. грн

  

Органами  прокуратури області продовжується  активна робота щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.

В межах реалізації представницьких повноважень Бахмацькою місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні землі на території Борзнянського району.

Установлено, що Височанською сільською радою неправомірно, всупереч вимогам земельного законодавства, одному із фермерських господарств в оренду передано земельні ділянки загальною площею 45 га.

При прийнятті зазначеного рішення, що стало підставою для укладення договору оренди землі, сільська рада перевищила свої повноваження, оскільки при голосуванні був відсутній кворум.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулася до суду з вимогами про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради, а також визнання договору оренди землі вартістю близько 600 тис. грн недійсним.

За принципової позиції прокурора рішенням Господарського суду Чернігівської області позов задоволено, а земельну ділянку площею 45 га повернуто у комунальну власність.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1057