Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2020

Прокурором забезпечено реальне виконання рішення суду щодо стягнення до бюджету майже 100 тис грн

  

За активної участі прокурора забезпечено виконання судового рішення про  стягнення із суб’єкта підприємницької діяльності до Державного бюджету України майже 100 тис. грн.

Вказані кошти стягнуто на виконання рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду, яким задоволено позов Чернігівської місцевої прокуратури в інтересах держави  до фізичної особи-підприємця про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.

Зазначена плата є штрафною санкцією, яка застосовується до перевізників вантажів за перевищення максимально допустимого для даного транспортного засобу навантаження, що, в свою чергу, негативно впливає на стан дорожнього покриття.

Довідково: відповідно до ст. 3 Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», плата за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, зараховується до державного дорожнього фонду, утвореного у складі спеціального фонду Державного бюджету України, з якого фінансуються видатки на виконання робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1094