Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2020

Службовій особі комунального лісогосподарського підприємства повідомлено про підозру за отримання неправомірної вигоди

  

Чернігівською обласною прокуратурою повідомлено про підозру ще одній службовій особі лісогосподарського підприємства у одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, керівник підприємства, якому раніше повідомлялось про підозру, спільно з провідним інженером викриті Управлінням СБУ у Чернігівській області у серпні 2020 року під час одержання від приватного підприємця 70 тисяч гривень за безперешкодний відпуск та заниження вартості лісу кругляка породи дуб у розмірі 17 кубометрів.

Посадовці за особисту винагороду зобов’язалися продати ліс значно вищої якості, а головне – за  «привабливою» ціною, значно меншою від справжньої вартості деревини.

Деснянським районним судом міста Чернігова підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний час доби.

Ураховуючи, що санкція інкримінованої  статті передбачає обов’язкову конфіскацію майна, на все встановлене майно посадовця накладено арешт із забороною його відчуження та розпорядження.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1072