Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2020

В обласній прокуратурі Сергій Василина провів оперативну нараду щодо дотримання вимог законодавства під час розслідування кримінальних проступків, та з інших питань

  

Друга нарада, яку 19 листопада 2020 року провів керівник обласної прокуратури Сергій Василина, присвячена обговоренню особливостей правового регулювання інституту кримінальних проступків та проблем, які виникають під час їх розслідування, а також недоліків при здійсненні органами поліції оперативно-розшукової діяльності.

Участь у нараді взяли перший заступник керівника обласної прокуратури Філіп Бєликов та керівники структурних підрозділів цього відомства, начальник ГУНП у Чернігівській області – Володимир Нідзельський, його заступники Євген Гончаров та Олександр Васильченко, керівники структурних підрозділів ГУНП, місцевих прокуратур та відділів поліції у режимі відеоконференцзв’язку.

Необхідність проведення наради викликана погіршенням  результативності роботи оперативних підрозділів поліції при здійсненні оперативно-розшукової діяльності та у зв’язку із порушеннями кримінального процесуального законодавства, які допускаються під час дізнання кримінальних проступків.

Так, у ході заходу відмічено, що упродовж липня-жовтня поточного року дізнавачами розслідувалося 10951 кримінальне провадження. Конституційні права громадян не порушувалися. Водночас, має місце тяганина та неприйняття законних кінцевих рішень у розумні строки.

Незадовільним також є стан розшуку злочинців та безвісно відсутніх осіб.

Тому, керівництво органів прокуратури та поліції визначилися із причинами порушень та першочерговими заходами, які сприятимуть їх подоланню.

Підвів підсумки наради керівник обласної прокуратури, який зазначив, що обговорення вказаних проблем засвідчило готовність учасників наради до невідкладного спрямування усіх зусиль для їх вирішення.

                                

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1063