Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2020

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури розслідується провадження за фактом інтернет-шахрайства

  

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури слідчими ГУНП в Чернігівській області розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

У ході досудового розслідування встановлено, що група мешканців Ніжинського району організувала злочинну схему по заволодінню грошовими коштами кредитної установи. Для онлайн-оформлення позик через інтернет-сайт зловмисники використовували незаконно отримані персональні дані сторонніх осіб та у подальшому виводили отриману готівку з підконтрольних їм рахунків.

Під час проведення, 24 листопада 2020 року, санкціонованих обшуків, у помешканнях фігурантів виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківській картки та інші матеріали, які підтверджують їх причетність до протиправної діяльності.

Слідство за вказаним фактом триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 906