Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2020

Прокурор відстояв в апеляційному суді вирок Деснянського районного суду міста Чернігова стосовно наркоторговця

  

Чернігівським апеляційним судом 24 листопада 2020 року залишено в силі вирок Деснянського районного суду міста Чернігова, яким місцевого мешканця засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України.

Прокурор з урахуванням вагомих доказів, наданих суду, довів, що чоловік виготовляв у гаражі батька психотропну речовину – амфетамін. Для цього придбав прекурсори в особливо великому розмірі, які зберігав за місцем свого проживання.

У подальшому, шляхом змішування прекурсорів, виготовив майже 2 г амфетаміну, що є великим розміром, та, маючи на меті його збут, розфасував у 12 полімерних пакетиків.

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину частково та повідомив, що придбаний ним амфетамін зберігав для власного вживання. Вилучені прекурсори не мав наміру використовувати для виготовлення психотропних речовин.

Проте, прокурором надано неспростовні докази того, що зловмисник самостійно виготовляв амфетамін з метою збуту і ця його діяльність є давно налагодженою схемою заробітку грошей.

Апеляційну скаргу адвоката обвинуваченого, в якій він просив закрити справу у зв’язку з недоведеністю вини його підзахисного, залишено без задоволення.

Відтак, вирок суду, яким чоловіка визнано винуватим у незаконному виготовленні та зберіганні з метою збуту амфетаміну у великих розмірах, а також незаконному придбанні та зберіганні прекурсорів в особливо великих розмірах з метою їх використання для виготовлення психотропної речовини, набрав законної сили.


Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 990