Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2021

Заступник начальника Менської виправної колонії постане перед судом за отримання неправомірної вигоди

  

За принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури 5 січня 2021 року до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного із заступників начальника ДУ «Менська виправна колонія (№91)», обвинуваченого у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди).

Під час розслідування встановлено, що правоохоронець з метою власного незаконного збагачення вимагав та отримав від засудженого, що відбував покарання в ДУ «Менська виправна колонія (№91)», неправомірну вигоду в сумі 23 тис. грн. за використання свого службового становища та пов’язаних з цим можливостей. Зокрема, задля зняття дисциплінарного стягнення, заохочення засудженого та позитивного вирішення комісією питання про застосування до останнього пільг, передбачених КВК України.

З метою конспірації злочинних дій, засуджений за вказівкою правоохоронця здійснював перерахування грошових коштів на картковий рахунок особи, яка працювала в продовольчому магазині при установі виконання покарань, після чого особисто отримував від неї неправомірну вигоду.

Нагадаємо, обвинуваченого викрито 17.11.2020 при отриманні чергової суми хабара.

Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України як одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.


Тепер працівник колонії постане перед судом за скоєне.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 987