Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2021

У резонансній справі про подвійне вбивство «знахарями» подружжя з міста Києва ухвалено новий вирок

  

За апеляційною скаргою першого заступника керівника обласної прокуратури Філіпа Бєликова апеляційний суд переглянув вирок Деснянського районного суду м. Чернігова, яким двох осіб визнано винними у вбивстві подружжя з міста Києва, вчинене з корисливих мотивів.

Нагадаємо, суд першої інстанції засудив обвинуваченого до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, обвинувачену – 11 років також з конфіскацією майна.

В апеляційній скарзі перший заступник зазначав, що вирок суду першої інстанції підлягає скасуванню, окрім іншого у зв’язку з невідповідністю призначених покарань тяжкості злочинів та особам обвинувачених внаслідок м’якості.

                                                                                                    На фото Філіп Бєликов

В апеляційній скарзі прокурором вказано, що судом не повною мірою враховано безжальне та холоднокровне позбавлення обвинуваченими життя людей, які їм довірилися та сподівалися на допомогу у вирішенні особистих проблем. Вчиняючи цей злочин, свої корисливі бажання вони протиставили найвищій цінності –життю людини.

Відтак, сторона обвинувачення вимагала засудити чоловіка до довічного позбавлення волі, його спільницю – до 15 років позбавлення волі.

Надавши належну оцінку доводам прокурорів, дослідивши наявні докази в їх сукупності з точки зору достатності та взаємозв'язку, Чернігівський апеляційний суд, 13 січня 2021 року, ухвалив новий вирок, відповідно до якого призначив винуватцю за вчинення інкримінованих йому злочинів – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна; його співучасниці - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок набрав законної сили.

Довідково: злочини скоєні засудженими у червні 2017 року в селі Шаповалівка Борзнянського району.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1887