Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2021

За порушення, пов’язані з корупцією, на Чернігівщині до адмінвідповідальності притягнуто 252 суб’єктів декларування

  

Упродовж 12 місяців 2020 року органами Національної поліції області за погодженням з прокуратурою до суду направлено 325 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Розглянуто судами 318 матеріалів.

У 252 випадках судами накладено стягнення у виді штрафів на загальну суму 185 тис. грн. Виявлено 55 правопорушень, пов’язаних з корупцією, у сфері земельних відносин, 9 – охорони здоров’я, 4 – освіти та ін.
Серед притягнутих: 26 працівників правоохоронних органів, 10 судової гілки влади, 31 посадова особа місцевого самоврядування.

Так, упродовж 2020 року за протоколами, складеними уповноваженими особами органів Національної поліції, до адміністративної відповідальності притягнуто 100 осіб, які не повідомили про наявність реального конфлікту інтересів та вчинили дії в умовах такого конфлікту. До відповідальності за порушення вимог фінансового контролю притягнуто 152 особи.

З метою виявлення і усунення причин та умов, що сприяли порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції», в порядку ч. 3 ст. 65 цього Закону органами прокуратури області внесено 50 подань про проведення службових розслідувань. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 13 посадових осіб.

Лише з початку роботи реформованої Чернігівської обласної прокуратури (з 11.09.2020 по 31.12.2020) вивчено та погоджено 55 матеріалів перевірок органів поліції для складання протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Складено 43 протоколи, розглянуто судами 48, з них у 36 справах правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності. Протоколи складено стосовно присяжних районного суду, інспекторів виховної установи, працівників поліції та ДСНС, керівників підрозділів районних державних лікарень ветмедицини, директора комунального підприємства, депутатів місцевих рад.

В порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» внесено 4 подання про проведення службових розслідувань за фактами порушень вимог Закону, по яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 осіб.

Для відома суб’єктів декларування, 30 грудня набрали чинності Закони України № 1079-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо відновлення інституційного механізму запобігання корупції», а також № 1074-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».
Звертаємо увагу, що з 30.12.2020 діють положення Закону України «Про запобігання корупції» про необхідність подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані щодо видатків та доходів на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів.

 
Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 918