Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2021

Чернігівською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру мешканцю міста Суми у шахрайстві

Прокурором Чернігівської місцевої прокуратури 17 січня 2021 року погоджено повідомлення про підозру уродженцю Сумської області 1998 року народження. Правоохоронними органами він підозрюється у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190              КК України).
Встановлено, що починаючи з 5 січня 2021 року підозрюваний шляхом обману заволодів грошима осіб похилого віку на суму майже 300 тис. грн. Кошти фігурант справи отримував від них особисто біля їх будинків та квартир уночі. Потерпілі віддавали заздалегідь визначені суми задля порятунку своїх близьких родичів, з вини яких, начебто, у дорожньо-транспортних пригодах постраждали люди. Також підозрюваному, який під час зустрічей з потерпілими представлявся працівником прокуратури або співробітником поліції, вони передавали кошти нібито за не відкриття кримінального провадження стосовно своїх дітей та онуків.
Досудове розслідування за вказаним фактом триває.
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

    Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Окрім того, наполегливо радимо громадянам бути обачними та перед тим, як віддавати свої заощадження незнайомцям, зв’язуватися зі своїми близькими. У разі, якщо Вони не беруть слухавку, телефонуйте за до поліції номером «102» .
Нагадуємо, що найпоширенішими небезпечними ситуаціями, за якими розроблені комплексні алгоритми дій є: насильство в сім’ї, крадіжка, грабіж/розбій, шахрайство та дорожньо-транспортна пригода.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 970