Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2021

Депутата притягнуто до адмінвідповідальності за використання депутатського мандату в особистих інтересах

  

У серпні 2020 року працівниками відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури, під час здійснення попереднього розгляду звернень встановлено, що депутат однієї з районних рад Чернігівської області підписав та надіслав до обласної прокуратури депутатське звернення щодо неналежного, на його думку, розслідування кримінального провадження, у якому він є потерпілим.

Таким чином, місцевий обранець намагався використати свій депутатський мандат в особистих інтересах.

Матеріали за вказаним фактом направлено для складання протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 172-7, ч. 2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів), до Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області.

Як результат, суд першої інстанції, 3 лютого 2021 року, притягнув депутата до адміністративної відповідальності та призначив адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить три тисячі чотириста гривень.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1061