Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2021

В обласній прокуратурі відбулася робоча зустріч щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області

  

У середу, 10 лютого 2021 року, в Чернігівській обласній прокуратурі відбулася робоча зустріч з питань удосконалення механізмів співпраці задля дотримання права громадян на отримання професійної правової допомоги, передбаченого ст. 59 Конституції України.

Зустріч проходила за участі директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірини Протченко, заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури Андрія Никифорука та начальника відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів Алли Мельниченко.

                        

Під час заходу учасники обговорили положення Конституції України, Законів України  «Про прокуратуру» та «Про безоплатну правову допомогу».

Як зауважила Алла Мельниченко, із прийняттям нового Закону України «Про прокуратуру» та внесенням змін до Конституції України, суттєво змінилися повноваження органів прокуратури.

Зокрема, прокурори на даний час позбавлені повноважень щодо представництва в суді інтересів громадян.

Відповідно до ст. 131-2 Конституції України виключно адвокат здійснює представництво іншої особи в суді, а також захист від кримінального обвинувачення.

Водночас, до Чернігівської обласної прокуратури продовжує надходити значна кількість звернень громадян щодо захисту інтересів та представництва їх у суді.

Ірина Протченко розповіла про роботу місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, хто може звернутися до них та допомогу, яку працівники центрів надають жителям Чернігівської області.

Заступник прокурора області Андрій Никифорук зазначив, що співпраця в даній сфері є вкрай важлива, адже спрямована на забезпечення гарантій державного захисту конституційного права громадян на безоплатну правову допомогу.

Також учасники зустрічі досягли домовленості щодо проведення спільного семінару.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1191