Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2021

Оголошено підозру колишньому керівнику підприємства, який ухилився від сплати понад 3 мільйонів гривень податків

  

 Під процесуальним керівництвом прокуратури області слідчими ГУ ДФС у Чернігівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні про ухилення від сплати податків у значних розмірах службовими особами одного з найбільших підприємств Чернігівщини з виробництва молочної продукції.
 Як встановлено досудовим розслідуванням, колишній керівник цього підприємства у порушення вимог податкового законодавства шляхом використання первинних бухгалтерських документів по неіснуючих фінансово-господарських операціях, складених від імені підприємства з ознаками фіктивності, здійснював їх документальне оформлення по бухгалтерському та податковому обліках, внаслідок чого ухилився від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток підприємства на загальну суму 3 343 132 грн.
 З урахуванням отриманих доказів, винній особі повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 212 КК України.
 Досудове розслідування  триває.
 Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1027