Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2021

Вирок колишньому начальнику управління Прилуцької міської ради залишено без змін

  

 За принципової позиції ювенальних прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським апеляційним судом 18.02.2021 залишено без змін вирок Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області, яким колишнього начальника управління освіти Прилуцької міської ради засуджено за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).
 Судом першої інстанції встановлено, що обвинувачений, обіймаючи посаду у вересні 2017 року, попередньо не перевіривши відповідність вартості товарів ринковим цінам, підписав 3 договори купівлі-продажу аудіоапаратури та освітлювальної техніки для потреб Центру творчості дітей та юнацтва в м. Прилуки за завищеними цінами на загальну суму 396 тис. грн., чим допустив надмірну сплату бюджетних коштів у розмірі понад 157 тис. грн.
 На даний час вказане рішення суду, яким засудженому призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 5100 грн. з позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, пов’язані  з виконанням організаційно розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків строком на 2 роки, а також задоволено позов прокурора про стягнення з останнього всієї суми заподіяних збитків, набрало законної сили.
Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 893