Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2021

Ювенальні прокурори через суд зобов’язують місцеву владу оформити документи на школу та гімназію у Семенівському районі

  

 

    Чернігівським окружним адміністративним судом відкрито провадження за позовами заступника керівника Менської місцевої прокуратури про визнання протиправними бездіяльності відділу освіти, молоді та спорту та однієї міських рад, а також зобов’язання вжити заходів до оформлення права власності на будівлі і споруди двох закладів освіти (школи та гімназії) у Семенівському районі.
    Як встановлено прокурором, відповідач тривалий час не оформлював правовстановлюючі документи на будівлі навчальних закладів, чим допустив протиправну бездіяльність.
    Враховуючи, що використання таких об’єктів здійснюється із порушенням вимог чинного законодавства, а відсутність правовстановлюючих документів створює передумови для зловживань щодо розпорядження приміщеннями, а також ризики для нормального функціонування навчального процесу, прокурор прийняв рішення щодо вжиття заходів представницького реагування.
    Після подання позову відповідач вже зареєстрував право власності на приміщення одного з закладів освіти, загальною площею понад 2 тис. кв. м.
    Робота на вказаному напрямі триває.  

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1150