Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2021

Перед судом постануть двоє посадовців Укрзалізниці та підрядник, які завдали державі майже півмільйона гривень збитків під час ремонту залізничного мосту

  

 

Прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» та керівника приватного будівельного підприємства, яких підозрюють у службовому підробленні, розтраті та заволодінні бюджетними коштами (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи спільно з підприємцем спричинили збитки державі на суму понад 438 000 грн під час ремонту інженерної споруди Укрзалізниці — залізничного мосту на ділянці міжнародного сполучення Гомель – Чернігів – Київ.

З’ясовано, що службовці внесли в акти прийняття виконаних робіт недостовірні відомості щодо найменування та обсягів фактично виконаних робіт і підписали їх.

Ці документи послугували підставою для незаконного перерахування бюджетних коштів на рахунок підрядника.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали  слідчі СУ ГУНП у Чернігівській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 778