Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2021

У Чернігівській обласній прокуратурі відбувся семінар з питань представництва інтересів держави в суді

    

Обласною прокуратурою під головуванням заступника керівника обласної прокуратури Андрія Никифорука. у режимі відеозв’язку проведено навчально-методичний семінар з працівниками місцевих прокуратур на тему: особливості організації представницької діяльності щодо захисту інтересів держави в суді.

До участі в семінарі були запрошені начальник управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області Білазерська І.С., начальник управління забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях Йовенко В.І., заступник начальника Головного управління Держгеокадастру в області – начальник управління з контролю за використанням та охороною земель  Євтушенко В.М., начальник юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області

У роботі семінару взяли участь керівники, їх заступники та прокурори місцевих (окружних) прокуратур, які відповідають за напрям представництва інтересів держави в суді, окремі працівники обласної прокуратури. 

 

У ході семінару запрошені керівники органів державної влади та їх структурних підрозділів, детально інформували інших учасників щодо основних напрямів діяльності по забезпеченню вимог законності використання бюджетних коштів, державного майна, земельних та природних ресурсів, заходи щодо їх збереженню та усуненню негативних наслідків виявлених порушень законодавства, взаємодії з цих питань з правоохоронними органами.

За результатами обговорення піднятих на семінарі проблемних питань напрацьовано низку практичних заходів щодо поглиблення взаємодії контролюючих органів та органів прокуратури області.

У другій частині семінару про особливості здійснення представницької діяльності на окремих її напрямах розповідали працівники апарату обласної прокуратури, по питаннях відшкодування збитків, спричинених порушенням законодавства при перевезенні автомобільними дорогами вантажів великогабаритними транспортними засобами,  прокурорського реагування на незаконне відчуження державного та комунального майна, особливостей реалізації прокурором представницьких функцій у сфері охорони дитинства.

 Учасники відповіли на запитання працівників місцевих прокуратур щодо найбільш проблемних та з правової точки зору складних питань організації діяльності контролюючих органів та їх взаємодії з органами прокуратури.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 823