Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2021

Розслідування кримінального провадження за фактами незаконних порубок лісу в Сновському районі триває

  

Під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури тривають слідчі дії у рамках розслідування кримінального провадження за фактами зловживання владою або службовим становищем, а також службової недбалості з боку службових осіб одного з агролісогосподарських підприємств на території Сновського району (ч. 2 ст. 364, ч. 1, ч. 2 ст. 367 КК України).    

Як ми вже раніше інформували, під час досудового розслідування встановлено, що протягом 2019-2020 років на території ділянок зазначеного підприємства було здійснено незаконну порубку різних порід дерев, чим спричинено матеріальну шкоду у розмірі понад 2,5 млн грн.

Протягом останніх днів вже вручені підозри чотирьом службовим особам, які внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків допустили незаконну порубку майже 800 дерев. Також проведені обшуки на підприємстві, де вилучено документи щодо обліку деревини та її реалізації. На даний час тривають слідчі дії, спрямовані на збір нових доказів та перевірку вже отриманих з метою повідомлення підозри іншим, причетним фігурантам провадження.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 958