Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2021

За реагування ювенальних прокурорів органи самоврядування Семенівщини продовжують оформлювати право власності на приміщення закладів освіти

      

Семенівська міська рада оформила право власності на чергове приміщення закладу освіти – Янжулівську філію I-II ступенів Семенівської гімназії № 2, на чому наполягали ювенальні прокурори. Загальна площа комплексу понад 400 кв. м.

Як раніше інформувала пресслужба Чернігівської обласної прокуратури, в ході здійснення представницьких повноважень ювенальними прокурорами встановлено, що Семенівською міською радою Чернігівської області тривалий час не вживалися заходи до оформлення правовстановлюючих документів на будівлі навчальних закладів, чим допущено протиправну бездіяльність.

Враховуючи, що використання таких об’єктів здійснюється із порушенням вимог чинного законодавства, а відсутність правовстановлюючих документів створює передумови для зловживань щодо розпорядження приміщеннями, а також ризики для нормального функціонування навчального процесу, прокурором прийнято рішення про необхідність вжиття заходів представницького реагування.

Після подання прокурором позовів до Чернігівського окружного адміністративного суду відповідачами вже зареєстровано право власності на приміщення двох закладів освіти, загальною площею понад 2,4 тис. кв. м. 

Робота на вказаному напрямку триває.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури  

кількість переглядів: 964