Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2021

Депутат Бахмацької районної ради притягнутий до адміністративної відповідальності за депутатське звернення в особистих інтересах

     

Чернігівський апеляційний суд підтримав позицію прокурора і відхилив скаргу депутата Бахмацької районної ради сьомого скликання, 48-річного місцевого підприємця.

Депутат оскаржував рішення Бахмацького районного суду, яким його було притягнуто до адміністративної відповідальності  за ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП з накладенням стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3400 грн.

Суд встановив, що громадянин, всупереч вимогам Закону України “Про запобігання корупції”, 20 серпня 2020 року видав і підписав депутатське звернення щодо неналежного, на його думку, розслідування кримінального провадження, у якому він є потерпілим, тобто відносно себе особисто. Цим самим він учинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, за що й був притягнутий до адміністративної відповідальності.

Постановою апеляційного суду апеляційна скарга депутата була залишена без задоволення, а постанова Бахмацького районного суду про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП - без змін.


Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 882