Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

Обвинувальний акт у справі про збитки майже на півмільйона гривень, завдані державі під час ремонту тротуарів в одному з міст області, скеровано до суду

     

Прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно міського голови однієї з територіальних громад області, приватного підприємця та інженера з технічного нагляду, яких підозрюють у службовому підробленні, розтраті у великих розмірах та заволодінні бюджетними коштами (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 358, ч. 3, 4 ст. 191 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що посадовець спільно з підприємцем спричинили збитки державі на суму майже півмільйона гривень під час ремонту тротуарів в одному з міст області.

З’ясовано, що обвинувачені внесли в акти прийняття виконаних робіт недостовірні відомості щодо вартості використаних матеріалів та обсягів фактично виконаних робіт і підписали їх.

Ці документи стали підставою для незаконного перерахування бюджетних коштів на рахунок підрядника.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали  слідчі СУ ГУНП у Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 910