Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2021

Провадження щодо колишніх керівників райвідділу поліції завершено

     

Завершено досудове розслідування та прокурорами Чернігівської обласної прокуратури 15.03.2021 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишніх керівників райвідділу поліції у вчиненні кримінальних правопорушень, що мали місце у вересні минулого року в м. Новгороді-Сіверському.

Встановлено, що керівник та його заступник, перевищуючи надану їм владу та службові повноваження, незаконно проникли до помешкання місцевого жителя, де застосовували до власника будинку та інших присутніх осіб фізичну силу, а також спецзасоби (кайданки та гумові кийки), внаслідок цього потерпілі отримали тілесні ушкодження. На додачу вказаних осіб ще й незаконно затримали.

Злочинні дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 371 КК України.

За такі дії передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Чернігів

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 957