Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2021

Лісгосп заплатить за недогляд

   

Суд задовольнив позов прокурора про стягнення з держлісгоспу 163 тисячі гривень шкоди, завданої лісовому фонду України.

Підставою для подання позовної заяви прокуратурою стали матеріали кримінального провадження.

Досудовим розслідування кримінального провадження установлено факт самовільної порубки 14 дерев цінних порід на території Борзнянської міської ради.

Згідно з розрахунками Держекоінспекції в Чернігівській області, загальна сума заподіяної шкоди склала 163 тис. грн.

Враховуючи те, що держлісгосп, на території якого були виявлені незаконну порубку деревини, як постійний лісокористувач, не забезпечив охорону і збереження лісового фонду на підвідомчій йому території, прокуратурою вказано його як відповідача, який має нести матеріальну відповідальність за спричинення матеріальної шкоди лісовому фонду України.

Згідно зі ст.23 Закону України «Про прокуратуру» та ст.131-1 Конституції України, підставою для представництва прокурором інтересів в особі Держекоінспекції, являється несплата відповідачем вищевказаної шкоди, заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

16 березня Господарський суд Чернігівської області задовольнив позов прокуратури та зобов’язав постійного лісокористувача відшкодувати завдану шкоду шляхом перерахування коштів до спеціального фонду місцевого, обласного та Державного бюджетів.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 802