Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2021

За позовом прокурора нарахують та виплатять допомогу випускникам з числа дітей-сиріт

     

Прокурори не залишаються осторонь проблем дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захищаючи їх соціальні права в суді.

Прилуцькою окружною прокуратурою виявлено двох випускників із числа дітей-сиріт, які після закінчення навчальних закладів Прилуцького району у 2019 році не отримали одноразову грошову допомогу, передбачену ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», у розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.

З метою відновлення законності та як наслідок реалізації державних гарантій у сфері охорони дитинства, прокуратура звернулася до суду з позовом на захист інтересів держави шляхом поновлення прав дітей вказаної категорії.

Чернігівським окружним адміністративним судом підтверджено правомірність позиції прокурора та задоволено позов, зобов’язавши відділ освіти нарахувати і виплатити одноразову грошову допомогу в сумі 12 162 грн, кожному випускнику.

Наразі в суді перебуває на розгляді ще два позови прокурорів у зв’язку із невиплатою навчальними закладами зазначеної допомоги п’яти випускникам.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1069