Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

Керівництво обласної прокуратури відвідало державну установу «Чернігівський слідчий ізолятор»

    

Сьогодні 26 березня керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій Василина та його заступник Владислав Грюк відвідали державну установу «Чернігівський слідчий ізолятор», перевірили умови, в яких тримаються ув’язнені та засуджені, а також стан дотримання їх конституційних прав.

Зокрема перевірено роботу медичної частини, харчоблоку, лазні, камери з поліпшеними побутовими умовами та умовами, які створені для тримання жінок та неповнолітніх в’язнів. Особливу увагу звернуто на матеріально-побутове забезпечення осіб.

Під час спілкування із особами, які тримаються в слідчому ізоляторі,  роз’яснено вимоги законодавства про попереднє ув’язнення, кримінального та кримінально-виконавчого законодавства. Надано відповіді на питання, що їх цікавлять.

За результатами відвідування установи наголошено на необхідності приділення її адміністрацією належної уваги додержанню вимог законодавства про попереднє ув’язнення щодо прав та обов’язків в’язнів, забезпечення безпечних умов тримання осіб.

Довідково: державна установа «Чернігівський слідчий ізолятор» - установа попереднього ув’язнення для тримання осіб, щодо яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою або до яких застосовано тимчасовий чи екстрадиційний арешт. Планове наповнення установи становить 375 осіб, наразі тримається 349 в’язнів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1078