Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

Селищний голова вирішив нажитися на прибиранні снігу, але потрапив під суд

      

Прилуцька окружна прокуратура направила до Прилуцького міськрайонного суду обвинувальний акт стосовно колишнього селищного голови, який обвинувачується у привласненні чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, складанні та видачі завідомо неправдивих документів (за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у Прилуцькому районі громадянин, перебуваючи на посаді селищного голови, з метою привласнення бюджетних коштів, виділених з місцевого бюджету, склав завідомо неправдиві документи – договори про виконання робіт з розчищення снігу у населених пунктах району та акти до них.

У подальшому, обвинувачений вніс в акти прийняття виконаних робіт недостовірні відомості про надані послуги по роботах, які не виконувалися, надавши їм статус офіційних.

Вказані документи послугували підставою для незаконного перерахування бюджетних коштів на рахунок підрядника у сумі понад 37 тис. грн, які й привласнив обвинувачений.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 864