Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

Судитимуть мешканців Ніжина, які ошукали кредитну установу під час оформлення онлайн-кредитів

      

Чернігівською обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи, члени якої шахрайським шляхом за допомогою електронно-обчислювальної техніки заволоділи коштами кредитної установи (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190 КК України)

У ході досудового розслідування установлено, що мешканець Ніжина, 1991 р.н., залучивши свого брата та співмешканку, організував злочинну групу, метою якої стало отримання шахрайським шляхом коштів установи, яка надавала онлайн-кредити.

Зокрема, учасники групи заволоділи базами даних паспортів громадян України та їх ідентифікаційними номерами і понад два роки використовували їх для оформлення онлайн-кредитів. Для отримання коштів вони надавали вказані паспортні дані громадян, при цьому зазначали номери банківських карток, оформлених на мешканців м. Ніжина, з яких у подальшому здійснювалося зняття готівки.

Загалом злочинними діями кредитній установі спричинено 190 тис грн збитків.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 880